Valpkurser för nyblivna hundägare i Mönsterås

Asså, jag fattar inte hur folk klarar av att uppfostra sina hundar på egen hand, utan att gå en valpkurs. När jag själv skaffade hund, eller när mina föräldrar köpte det till mig när jag fortfarande bodde hemma, jag var 14, så gick jag på flera valpkurser i Mönsterås för att kunna uppfostra den. Vi hade visserligen ingen erfarenhet kring hundar sedan tidigare, ingen av oss, men jag lyckades tjata till mig Hugo. Jag minns än idag hur glad jag var. Älskade honom. Nu har han varit borta i strax över ett år och det känns fortfarande tomt även fast jag inte träffade honom lika ofta det sista eftersom han bodde kvar hemma hos mina föräldrar.

Har en kompis som skaffat hund nu, en liten schitzu-valp och hon sa att hon inte skulle gå på någon valpkurs med honom. Försökte övertyga henne. För Helens Hundträning i Mönsterås har en valpkurs som börjar nu om några veckor och det vore perfekt för henne att gå på det. Det var där jag själv gick med Hugo och trots att jag bara var 14 år när jag gick där för att lära honom tricken så gick det riktigt bra. Så jag tror att det vore perfekt för henne att gå på valpkurserna där också, men det är klart att alla väljer själva hur de vill göra.

Problemet som de pratade om på Helens Hundträning, glömmer det aldrig, är att de flesta tror att det är lätt att träna hundar till att göra saker. Och det gäller för vissa hundraser och hundar, de som är smarta och villiga att lyda, men för de som inte är det så kan det vara väldigt svårt. Speciellt för nyblivna hundägare som inte haft några husdjur sedan tidigare och vet vad som krävs och hur de ska göra för att lyckas.